Minerva tehetségpont

tehetségbúvár program honlapja

AKTUÁLIS PROGRAMJAINK

Dátum | 2011 szeptember 19 | Nincs megjegyzs

WILLIAMS ÉLETKÉSZSÉGEK PROGRAM 

Megosztás a Facebook-on

♣AKTUÁLIS ESEMÉNYEINKRŐL ITT KAP TÁJÉKOZTATÁST ♣

 „Tizenkét éves korom körül azt gondoltam magamról, hogy zseni vagyok, csak senki nem veszi észre.”  (John Lennon)

A pécsi Minerva Könyvtárban, formabontó vállalkozásba kezdtünk. A fiataloknak és az őket segítő pedagógusoknak és szülőknek olyan információs és támogató pontot nyújtunk, mely segít, az önismeretben, a képességek feltárásában, a továbbtanulással kapcsolatos döntés meghozatalában. Szabad utat nyitunk az önszerveződéshez, önműveléshez. Páratlan és hiányt pótló képzéseinkkel, előadásainkkal, szolgáltatásainkkal azon fáradozunk, hogy minden korcsoport számára elérhetőek legyenek, a nyelvi és interkulturális ismeretek bővítése és a mentális egészségvédelem.

A személyiségünkhöz, képességünkhöz illeszkedő pályaválasztás meghatározó életutunkon, ezért is használjuk inkább az ÉLETPÁLYA TERVEZÉS fogalmát. Szakembereink segítenek az egyéni tehetségnek és beállítódásnak leginkább megfelelő életpályaterv kialakításában

Az iskolai elvárások, a családi élet esetleges nehézségei, a kortársak közé való beilleszkedés jelentős stresszt okoznak a gyerekeknek. Ennek következményei a teljesítmény-és figyelemzavar, hipermotilitás, hiperaktivitás, pszichoszomatikus panaszok (fejfájás, emésztési zavarok) szorongás, alvászavar és teljesítményproblémák.

Az AUTOGEN TRÉNING

a stressz nemkívánatos hatásainak kivédésének, kezelésének, kreatív energiává való átalakításának leghatékonyabb módszere. Elsajátítása pozitív alternatívát nyújt gyermekeinknek a káros stresszoldó (pl. alkohol, gyógyszer és drogfogyasztás) módszerekkel szemben. A tréning felnőtt változatát is ajánljuk a stressz betegségek pszichés problémák, kiégés, pszichoszomatikus zavarok megelőzésére.

WILLIAMS ÉLETKÉSZSÉGEK PROGRAM 

Pedagógusok Számára,30 órás, akkreditált továbbképzés!

A pedagógusok többsége mindennapi munkája révén nagyszámú társas interakcióban vesz részt, folyamatosan stresszhatásnak van kitéve. Számukra különösen fontos a hatékony kommunikáció és a problémamegoldó, stresszkezelő készségek fejlesztése, egyrészt saját személyiségük és egészségük védelme érdekében, másrészt a velük kapcsolatban álló diákok és szülők számára is megfelelő mintát nyújthatnak. A WÉK program pedagógusok számára készült verziója kiemelten foglalkozik az iskolai helyzetekkel, aktuális igényekre reagál, a mindennap életben alkalmazható tudást, készséget közvetít. Konkrét, gyakorlati útmutatást és megoldás módokat nyújt a szülőkkel, a tanulókkal és a munkatársakkal való kommunikációra, a konfliktushelyzetek megelőzésére, megoldására, és a kritikus szintű személyes belső feszültségek csökkentésére.

Szociális Munkások Számára ,30 órás, akkreditált továbbképzés!

Célja a kommunikációs készségfejlesztés, problémamegoldás, hatékony stressz kezelő technikák, agressziómentes konfliktuskezelés elsajátítása, az eredményesebb segítői munkavégzés elősegítése.

DIÁK WÉK PROGRAM

Segíti a fiatalokat, hogy könnyebben eligazodjanak maguk és mások viselkedésén. Átgondolt, jó döntéseket hozzanak. Kezelni tudják feszültségeiket és negatív érzelmeiket. Kreatívan oldják meg problémáikat. Érvényesülni tudjanak úgy, hogy az mások számára ne legyen bántó. Udvariasan el tudjanak hárítani olyan kéréseket, melyek számukra kellemetlenek vagy bántóak. Magabiztosan és hatékonyan kommunikáljanak. Figyelmesen hallgassanak meg másokat. Jobban együtt tudjanak működni másokkal az ő szempontjaikat is megértve. Kölcsönösen támogató kapcsolatokat építsenek és tarts fenn, és megtalálják az örömöket életükben.

GÁLL HANNAA 21. században funkcionális analfabéta az, aki nem beszél

idegen nyelveket.

A hatékony nyelvtanulás és gyakorlás leghatékonyabban egyénileg vagy kiscsoportos formában valósul meg. A meg lévő tudáshoz illetve a kitűzött célhoz alkalmazkodó 6-12-20-30 órás „bérletek” ideális keretet adnak az egyéni előrehaladáshoz.

Elsődleges célunk a nyelvhasználati jártasság átadása, és az adott kultúrában való alkalmazkodási képesség elősegítése.

NÉMET anyanyelvi tanárral beszéd centrikus, kiscsoportos foglalkozások haladóknak.

ANGOL beszéd centrikus, kiscsoportos foglalkozások haladóknak.

KÍNA kiscsoportos nyelvi és interkulturális foglalkozások kezdőknek

Legfontosabb érvek, hogy miért érdemes Kínát ismerni, amiért érdemes kínaiul tudni!

  • Kína: a világ leggyorsabban növekedő gazdasága (az utolsó 30 éve alatt kb. +10% évente!)

  • a világ legnagyobb export országa

  • a világ második legnagyobb gazdasága

  • a világ második legnagyobb import országa.

  • A nagy kínai piac megnyílt a külföldiek előtt.

  • A verseny élesedésével az együttműködési lehetőségek is bővülnek, akadémiai szférában egyre gyakrabban merül fel az igény a minél több kutatói szintű találkozásra.

  • A turisztika területén is rengeteg lehetőség vár még kiaknázásra..

Megjegyzések

Leave a Reply