Minerva tehetségpont

tehetségbúvár program honlapja

Tehetségpont

Megosztás a Facebook-on

Kedves Látogató!
Ezeken az oldalakon tájékoztatjuk Önöket a nálunk zajló programokról, rendezvényekről, ezeken kívül állandóan bővülő tehetség-könyvtárunk kínálatáról. Tudástárunkban letölthető írásokat találnak a tehetséggondozásról és a pszichoedukációról.  Közreadunk teszteket, kérdőíveket, melyek célja, hogy a szülőket, pedagógusokat segítsük az önfelmérésben. Az EQ-t (érzelmi intelligenciát)  és kreativitást fejlesztő játékok felhasználhatóak osztályfőnöki órákon,  szabadidős foglalkozások keretében.
Elkötelezettek vagyunk, hogy a tehetséggondozás témakörében minél színesebb, újabb témákat osszunk meg Önökkel, ezért állandóan bővítjük kínálatunkat. 
Amennyiben hasznosnak tartja ezen oldalakat kérjük, hívja fel mások figyelmét is az itt található tartalmakra. Kérjük írják meg véleményüket, tanácsaikat!

A programról

“- Gyertek el a peremig!
– Nem megyünk. Félünk.
– Gyertek el a peremig!
– Nem merünk. Leesünk.
– Gyertek el a peremig! – És odamentek. És lelökte őket. Ők pedig repültek.”

Legtöbben irigykedve nézünk a tehetségekre. Bár olyan dolgokra lennénk képesek, mint ők! Annak a kockázatára már kevesebben gondolnak, milyen is a megszokott keretekből kilépni, valami újra, másra még csak gondolni is, és talán még nehezebb ezt a többi emberrel megosztani, elfogadtatni. A tehetséges embernek a teljesítményére figyelünk, pedig ők is éppen úgy szeretnek és akarnak szeretve, elfogadva, megértve lenni, mint bárki más; de egyszer csak az értetlenség vagy csodálat szakadékának szélén találják magukat, ahol óhatatlanul megszédülnek, megriadnak. Kevesen vannak, akik készen állnak a szárnyalásra, akik készen állnak, hogy olyan helyekre menjenek, ahol még más nem járt, kevesek képesek a képzelet szárnyalására, ami igazán megváltoztatja a világot.
A Tehetségbúvár programot azért dolgoztuk ki, hogy a tehetségígéreteket  ezen a szakadékon átsegítsük, és minél többen kerüljenek valóra váltott boldog és elégedett életpályára.

A pécsi Minerva Könyvtár, mint Tehetségpont egyedülálló komplex szolgáltatást nyújt a tehetséggondozásban érdekelteknek .

A Tehetségbúvár projekt pályázati támogatása 2011. április 30.-án lezárult. Tehetségpontként ennek ellenére továbbra is állunk az érdeklődők rendelkezésére!  

 Német ifjúsági könyvtárunk és klubszobánk a legmodernebb informatikai eszközökkel is felszerelt, folyamatosan igyekszünk beszerezni szemléltető DVD-ket is a legkülönfélébb témákban. Kitűnő lehetőségeket nyújtunk német projektmunkákhoz, pályázatokhoz, nyelvvizsgához a nyelvi készségek továbbfejlesztéséhez. Anyanyelvi tanárral kiscsoportos és egyéni  beszéd centrikus foglalkozásokat szervezünk ahol a nyelvterületen boldogulni akarók képessé válnak a modern német nyelv használatára. Kitűnő lehetőséget nyújtva akár a Deutsche Sprachdiplomra való felkészüléshez, vagy nyelvizsgákhoz is.
A Könyvvel anyanyelvünkért alapítvánnyal karöltve továbbra is megrendezzük a megyei szintű német vers és prózamondó versenyt, és továbbra is kiírásra kerül a német nyelvű meseíró pályázat is.

 

 Akkreditált képzéseket indítunk pedagógusoknak és szociális munkásoknak.

 

Mentálhigiénés tanácsadásunk keretei között szakembereink intelligencia, motivációs és kreativitás vizsgálatokat is végeznek, megkönnyítve az életpálya tervezést. Kiscsoportos foglalkozások keretén belül a fiatalok hatékony tanulás módszertani, stressz kezelő, és önérvényesítő módszereket sajátítanak el. A szülők tanácsokat kapnak úgy gyermekeik neveléséhez, mint saját mentális egészségük védelmében.  

 

TANÁCSADÁS FOLYAMATOSAN, TELEFON VAGY E-MAILEN TÖRTÉNŐ BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN.Bővebb információ: info@tehetsegbuvar.hu  Tel:06/20/ 350 81 42

 

Az Életkészségek Tréningjén a fiatalok jelentős segítséget kapnak a stressz leküzdéséhez és javul kommunikációs képességük.

 

Tanácsadóink és programgazdáink sokévi tapasztalattal és megalapozott szakértelemmel dolgozták ki programjaikat kifejezetten tehetségígéretek és segítőik számára.

 

Lehetőségeinkhez mérten folyamatosan bővítjük TEHETSÉGGONDOZÓI KÖNYVTÁRUNKAT

 

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK- CIVIL PARTNERSÉG

Örömmel vesszük a TÁMOP vagy más pályázatokkal kapcsolatos ajánlatkérésüket, igény esetén a pályázatok megírásában is tudunk segítséggel szolgálni.

 

 VISSZA HOME