Minerva tehetségpont

tehetségbúvár program honlapja

Tanácsadás

Mentálhigiénés tanácsadás

 (telefon vagy e-mail bejelentkezésen egyeztetett  időpontokban!)

A tanácsadást tapasztalt szakemberek végzik, nem orvosi környezetben. Intelligencia, kreativitás és motivációs készség felméréseket végzünk melynek kiértékelése után személyre szóló tanácsadást biztosítunk.

Bővebb információ: info@tehetsegbuvar.hu Tel: 20/ 350 81 42

 ÖNKITÖLTŐS TESZTEK

Progresszív relaxáció Get Adobe Flash player

  

ÉLETPÁLYA TERVEZÉSI TANÁCSADÁS

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik tudni szeretnék, hogy képességeikhez, személyiségükhöz melyik pályák illeszkednek a legjobban. Különös figyelemmel azokra, akik e-tekintetben nem rendelkeznek határozott elképzelésekkel, megmutatjuk a bennük rejlő lehetőségeket, az irányt és felvázoljuk az utat is. A tanácsadást tapasztalt szakemberek végzik. Egyéni személyiségjellemzőktől, illetve a probléma súlyosságától függően lehet egy, vagy öt alkalom is. 1 alkalom kb. 90 percet vesz igénybe.

A személyiség feltérképezése, az elképzelések és az iskolai teljesítmény valamint továbbtanulási lehetőségek összevetése.

szükség szerint intelligencia, és/vagy kreativitás és/vagy motivációs készség és pályaorientációs felméréseket végzünk.

A teszt/tek eredményeinek megbeszélése, értékelése, értelmezése, személyre szóló tanácsadás

1 alkalom/ 90 perc 3.000 Ft

Egyéni tanácsadás fiataloknak

Olyan fiatalokat várunk, akik úgy érzik összezavarodtak, nem biztosak önmagukban, más elképzeléseik vannak önmagukkal kapcsolatosan, mint ahogy őket a külvilág megítéli, nem tudják merre tovább.

Eltérő képességeik, adottságaik miatt úgy érzik, nem tudnak beilleszkedni kortársaik közé, magányosak, különböző szorongásokkal küzdenek, esetleg lehangoltak, reménytelennek érzik a helyzetüket, jövőjüket, vagy éppen megmagyarázhatatlan testi panaszaik vannak.

A tanácsadás az egyéni személyiségjellemzőktől, illetve a probléma súlyosságától függően lehet egy, vagy akár több alkalom is. Elsősorban a problémát jelentő konkrét helyzetekben mutatott viselkedés, illetve az érzések, gondolatok elemzése és átalakítása segítségével dolgozunk.

1 alkalom/ 90 perc 3.000 Ft

Tanácsadás a szülőknek

Olyan szülőknek ajánljuk, akik valóban kíváncsiak gyermekükre, akik szeretnék megismerni rejtett képességétt és egyéniségéhez illeszkedően akarják segíteni az életben való boldoguláshoz. Valódi támaszt szeretnének nyújtani krízishelyzetekben.

A tanácsadás segíthet, hogy jobban megértsék, milyen folyamatok zajlanak a gyermekben/fiatalban, és milyen technikákkal lehetne gsegítséget nyújtani.

1 alkalom/ 90 perc 3.000 Ft

SZEMÉLYISÉG- ÉS SZERVEZETFEJLESZTŐ TRÉNINGEKRŐL ITT!

Autogén Tréning (AT) .

Elsősorban szorongás, koncentrációs zavar, pszichoszomatikus tünetek terápiájaként bármely korcsoportnak ajánlott. Az autogén tréning lehetővé teszi, hogy megszabaduljunk a túlzott aktivitás állapotától, amely végül szorongáshoz, depresszióhoz, álmatlansághoz, kimerültséghez, vagy egyéb, stresszel összefüggő állapothoz vezetnek. Az ellazult állapot nagyban serkenti az intenzív koncentrálást, javítja a teljesítményt és a verbális kifejezőképességet. (pl. nyelvtanulás)

Az AT a stressz leküzdésének feltehetőleg leghatékonyabb, nyugaton kifejlesztett módszere – egyszerű mentális gyakorlatok sorából áll, olyan módszer, amelynek napi rendszeres gyakorlása mentális szinten a keleti meditációéhoz hasonló eredményeket produkál, fizikai szinten pedig ugyanazokat a kémiai és fiziológiai változásokat idézi elő, amelyeket a szigorú testedzés.

Az AT bárhol és bármikor gyakorolható- vonaton, fogorvosi rendelő várójában stb. A meditáció és a jóga számos formájával ellentétben az AT a nyugati gondolkodás számára – egyebek között – azért is olyan vonzó, mert nincs kulturális, vallásos, vagy világnézeti színezete, és nem igényel sem speciális öltözetet, sem szokatlan testtartásokat vagy teendőket.

Az alaptechnika elsajátítása 10 alkalommal történik. Ár: 10.000Ft/fő

Felnőtt csoport és gyermek csoport folyamatosan indul, kérjen tájékoztatást!

 WILLIAMS ÉLETKÉSZSÉGEK PROGRAM

PEDAGÓGUSOK SZÁMÁRA 30 órás, akkreditált továbbképzés!

A pedagógusok többsége mindennapi munkája révén nagyszámú társas interakcióban vesz részt, folyamatosan stresszhatásnak van kitéve. Számukra különösen fontos a hatékony kommunikáció és a problémamegoldó, stresszkezelő készségek fejlesztése, egyrészt saját személyiségük és egészségük védelme érdekében, másrészt a velük kapcsolatban álló diákok és szülők számára is megfelelő mintát nyújthatnak. A Williams ÉletKészségek program pedagógusok számára akkre¬ditált 30 órás verziója kiemelten foglalkozik az iskolai helyzetekkel, aktuális igényekre reagál, a mindennap életben alkalmazható tudást, készséget közvetít. Konkrét, gyakorlati útmutatást és megoldás módokat nyújt a szülőkkel, a tanulókkal és a munkatársakkal való kommunikációra, a konfliktushelyzetek megelőzésére, megoldására, és a kritikus szintű személyes belső feszültségek csökkentésére.

Ár: 30.000Ft/ fő

Csoportindítás igény szerinti időpontokban.

info@tehetsegbuvar.hu 

20/ 350 81 42

SZOCIÁLIS MUNKÁSOK SZÁMÁRA 30 órás, akkreditált továbbképzés!

Céljai: kommunikációs készségfejlesztés, problémamegoldás, hatékony stresszkezelő technikák, agressziómentes konfliktuskezelés elsajátítása, az eredményesebb segítői munkavégzés elősegítése.A személyiségfejlesztő foglalkozás során a mindennapi életben jól használható feszültség leve¬zető készségeket és a gyakorlati kommunikációs technikákat elsajátíthatnak el résztvevők. A prog¬ram konkrét, gyakorlati útmutatást és megoldási módokat ad a családokkal és a munkatársakkal előforduló konfliktushelyzetek megelőzésére, megoldására, és a kritikus szintű személyes belső feszültségek csökkentésére.A saját és mások , motivációinak jobb megértése által a különböző helyzetek job¬ban kezelhetővé válnak, a résztvevők elégedettebbek kapcsolataikkal, így az érzelmileg, psziché¬sen megterhelő segítő munkában való kiégés megelőzhető. A résztvevők önismerete, személyes hatékonysága és teljesítménye tartósan javul, a stresszkezelő technikák alkalmazásával a káros stresszhatások pszichikai és testi következményei megelőzhetőek.

Ár: 30.000Ft/ fő

Csoportindítás igény szerinti időpontokban.

info@tehetsegbuvar.hu  20/ 350 81 42

Diák (Csoportos tréning 6-10 fő)

Várjuk azokat a 14-24 év közötti fiatalokat, akik szeretnék mindennapi problémáikat jól megoldani, és szeretnének jobban megbirkózni a “parás” helyzetekkel. A tréningen olyan készségeket sajátíthatnak el, melyek segítségével fel tudják ismerni negatív érzéseiket és kezelni is képesek lesznek azokat. Nagyobb önismeretre és önbizalomra tesznek szert, jobban ki tudják fejezni magukat, jobb teljesítményt tudnak felmutatni, és jobb kapcsolatot tudnak kialakítani társaikkal, tanáraikkal, szüleikkel. A tréning során 10 bizonyítottan hatékony készséget ismernek meg és sajátítanak el.

1. Gondolataink és érzéseink tudatosítása,

2. Helyzetértékelés,

3. Feszültség-Levezető Technikák,

4. Gondolataink Pozitív Irányba Terelése,

5. Relaxáció,

6. Csoportos Problémamegoldás,

7. Önérvényesítés,

8. Hatékony Kommunikáció,

9. Empátia,

10. Aktív Figyelem, Prioritások Felállítása.

A tréning 10 alkalommal 2 órában lesz összesen 20 óra.

Ár.20 000 Ft

Csoportindítás igény szerinti időpontokban. Iskolák, kollégiumok jelentkezését is várjuk!

info@tehetsegbuvar.hu

20/ 350 81 42

VISSZA HOME